"We zijn gewoon begonnen, bereid om keihard te werken."

Ben Mommers is banketbakker en chocolatier. Zijn vrouw Jolanda had, naast ooit een bijbaantje in de horeca, totaal geen ervaring in die branche. Toch besloten ze in 2016 de stap te wagen en opende ze De Sókkerbekkerie. Nadat ze, in een tijdsbestek van zes weken tijd, allebei hun baan verloren besloten ze het roer volledig om te gooien. “Toen ging ons zakelijke netwerk als vanzelf het werk doen.”

Jolanda Mommers, EigenaresseJolanda Mommers, Eigenaresse

Er was heel wat jaren eerder wel al eens gesproken over een eigen bakkerij. Misschien was er heel diep van binnen ook wel een diepgeworteld verlangen, maar een beetje zekerheid is altijd fijn dus Ben en Jolanda durfde de stap gewoonweg niet aan. “Toen we allebei zonder werk zaten, attendeerde een oud-collega van Ben hem op de bakkerij die te koop stond op de Rijksweg”, blikt Jolanda terug. “Ben is gaan kijken en was direct enthousiast. We zijn toen gaan onderzoeken wat onze mogelijkheden waren en begin 2016 opende wij de deuren van onze eigen patisserie.” Wie op zoek is naar een heerlijke vlaai, taart of ander gebak kan terecht bij Ben, Jolanda en het team. “De grootste stap voor ons was het zelfstandig ondernemerschap”, vertelt Ben. “Het vakwerk was voor mij niets nieuws. Ik heb mijn werkzame leven niets anders gedaan, maar bij het ondernemer an sich komt een hoop extra werk kijken. Dat was een grote stap, maar we zijn gewoon begonnen, we waren bereid om keihard te werken. Nu kunnen we, denk ik, wel zeggen dat het ons redelijk goed vergaat. Het is keihard werken, elke dag weer opnieuw, niets komt vanzelf. We proberen onszelf altijd te blijven onderscheiden en mensen opnieuw te verrassen met ons assortiment.”

Delen: